Banánové chuťovky v čokoláde

4 porcie
Suroviny:
- 85 g čokolády (70%)
- 2 malé banány
Nutritional values (per serving):
Energia: | 176 kcal |
Sacharidy spolu: | 19 g |
Cukry: | 17 g |
Tuky spolu: | 9 g |
Nasýtené tuky: | 6 g |
Omega3: | 0 g |
Vláknina: | 4 g |
Sodík: | 3 mg |
Postup:
- Banány nakrájajte na 3 cm hrubé kolieska. Kolieska poukladajte na papier na pečenie a nechajte v mrazničke stuhnúť (asi 30 minút).
- Čokoládu rozpustite v sklenenej miske nad hrncom s vriacou vodou
- Vyberte banány z mrazničky. Banánové koliesko napichnite na špajľu a namočte do čokolády. Vyberte a položte späť na papier na pečenie..
- Kolieska uložte späť do mrazničky, aby čokoláda stuhla.
- Podávajte hneď, alebo skladujte v mrazničke vo vzduchotesnej nádobe.
Výživová rada:
Ovocie a čokoláda tvoria dokonalú kombináciu! Ak môžete, vyberte si tmavú čokoládu: obsahuje výrazne viac kakaa a približne o 20 % menej cukru než jej príbuzné, mliečne čokolády. (Zdroj: Ciqual 2013)