Broskyne s medovo-jogurtovou glazúrou

2 porcie
Suroviny:
- 2 čerstvé veľké broskyne, prekrojené na polovicu
- 60 ml odtučneného vanilkového jogurtu
- 1 g škorice
- 10 ml medu
- mäta
Výživoba hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 73 kcal |
Sacharidy spolu: | 16 g |
Cukry: | 14 g |
Tuky spolu: | 0.4 g |
Nasýtené tuky: | 0 g |
Omega3: | 0 g |
Vláknina: | 2 g |
Sodík: | 14 mg |
Postup:
- Broskyne opekajte na panvici na strednej teplote 4 minúty z každej strany. Položte ich na tanier.
- V malej miske premiešajte jogurt, škoricu a med.
- Jogurtovou zmesou broskyne prelejte a podávajte s citrónovou šťavou a lístkami mäty.
Výživová rada:
Vedeli ste, že broskyňu tvorí z 87 % voda? Keď ju zjete, pomôže vám s príjmom tekutín a pošteklí vaše chuťové poháriky.