Broskyne s medovo-jogurtovou glazúrou

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Broskyne s medovo-jogurtovou glazúrou

Broskyne s medovo-jogurtovou glazúrou

2 porcie

Suroviny:

  • 2 čerstvé veľké broskyne, prekrojené na polovicu
  • 60 ml odtučneného vanilkového jogurtu
  • 1 g škorice
  • 10 ml medu
  • mäta

Výživoba hodnota (v jednej porcii):

Energia: 73 kcal
Sacharidy spolu: 16 g
Cukry: 14 g
Tuky spolu: 0.4 g
Nasýtené tuky: 0 g
Omega3: 0 g
Vláknina: 2 g
Sodík: 14 mg

 

Postup:

  1. Broskyne opekajte na panvici na strednej teplote 4 minúty z každej strany. Položte ich na tanier.
  2. V malej miske premiešajte jogurt, škoricu a med.
  3. Jogurtovou zmesou broskyne prelejte a podávajte s citrónovou šťavou a lístkami mäty.
Výživová rada:

Vedeli ste, že broskyňu tvorí z 87 % voda? Keď ju zjete, pomôže vám s príjmom tekutín a pošteklí vaše chuťové poháriky.

print
Categories:
  Recepty, Výživa