Cestoviny cannelloni so syrom tofu a špenátom

6 porcií
Suroviny:
- 30 ml olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 2 plechovky (400 g) krájaných paradajok
- 2 g sušenej bazalky
- 2 g sušeného oregana
- korenie
- štipka muškátového orieška
- 30 g píniových orieškov, nasekaných nahrubo
- 400 g špenátu
- 350 g mäkkého tofu
- 300 g čerstvých cestovín cannelloni
- 100 g nízkotučného syra mozzarella, nastrúhaného
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 313 kcal |
Sacharidy spolu: | 31 g |
Cukry: | 4 g |
Tuky spolu: | 13 g |
Nasýtené tuky: | 2 g |
Omega3: | 0.1 g |
Vláknina: | 6 g |
Sodík: | 54 mg |
Postup:
- Rúru zohrejte na 200 oC.
- V hlbokej panvici rozohrejte 15 ml oleja. Pridajte cibuľu a 1 strúčik cesnaku a restujte do zlatista. Pridajte paradajky, bazalku, oregano, korenie a muškátový oriešok. Priveďte do varu. Znížte teplotu a varte 10 minút, kým omáčka nezhustne.
- V inej hlbokej panvici rozohrejte 15 ml oleja. Pridajte 1 strúčik cesnaku, 25 g píniových orieškov a špenát. Povarte, kým špenát nezavädne. Stiahnite z ohňa a prebytočnú tekutinu zlejte.
- V mixéri dohladka rozmixujte tofu a primiešajte ho k špenátovej zmesi.
- Do zapekacej misy s rozmermi 20 x 30 cm nalejte polovicu paradajkovej omáčky. Cestoviny cannelloni naplňte zmesou špenátu a tofu a poukladajte ich do misy. Zalejte druhou polovicou paradajkovej omáčky.
- Posypte mozzarellou a zapekajte 30 minút.
Výživová rada:
Mäkké tofu je jednoduché na použitie, dokáže nahradiť smotanu a dodáva jedlu krémovú konzistenciu. Navyše neobsahuje cholesterol a obmedzuje tak príjem nasýtených tukov.