Cestoviny cannelloni so syrom tofu a špenátom

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Cestoviny cannelloni so syrom tofu a špenátom

Cestoviny cannelloni so syrom tofu a špenátom

6 porcií

Suroviny:

  • 30 ml olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 2 plechovky (400 g) krájaných paradajok
  • 2 g sušenej bazalky
  • 2 g sušeného oregana
  • korenie
  • štipka muškátového orieška
  • 30 g píniových orieškov, nasekaných nahrubo
  • 400 g špenátu
  • 350 g mäkkého tofu
  • 300 g čerstvých cestovín cannelloni
  • 100 g nízkotučného syra mozzarella, nastrúhaného

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 313 kcal
Sacharidy spolu: 31 g
    Cukry: 4 g
Tuky spolu: 13 g
Nasýtené tuky: 2 g
Omega3: 0.1 g
Vláknina: 6 g
Sodík: 54 mg

 

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 200 oC.
  2. V hlbokej panvici rozohrejte 15 ml oleja. Pridajte cibuľu a 1 strúčik cesnaku a restujte do zlatista. Pridajte paradajky, bazalku, oregano, korenie a muškátový oriešok. Priveďte do varu. Znížte teplotu a varte 10 minút, kým omáčka nezhustne.
  3. V inej hlbokej panvici rozohrejte 15 ml oleja. Pridajte 1 strúčik cesnaku, 25 g píniových orieškov a špenát. Povarte, kým špenát nezavädne. Stiahnite z ohňa a prebytočnú tekutinu zlejte.
  4. V mixéri dohladka rozmixujte tofu a primiešajte ho k špenátovej zmesi.
  5. Do zapekacej misy s rozmermi 20 x 30 cm nalejte polovicu paradajkovej omáčky. Cestoviny cannelloni naplňte zmesou špenátu a tofu a poukladajte ich do misy. Zalejte druhou polovicou paradajkovej omáčky.
  6. Posypte mozzarellou a zapekajte 30 minút.
Výživová rada:

Mäkké tofu je jednoduché na použitie, dokáže nahradiť smotanu a dodáva jedlu krémovú konzistenciu. Navyše neobsahuje cholesterol a obmedzuje tak príjem nasýtených tukov.

print
Categories:
  Recepty, Výživa