Cestoviny so syrom ricotta a paradajkami

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Cestoviny so syrom ricotta a paradajkami

Cestoviny so syrom ricotta a paradajkami

4 porcie

Suroviny:

  • 240 g celozrnných cestovín rotini alebo fusilli
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 400 g zrelých paradajok, nakrájaných na kúsky
  • 240 g listov mladého špenátu
  • 185 g nízkotučného syra ricotta
  • 15 ml extra panenského olivového oleja
  • štipka soli
  • korenie
  • 2 g oregana
  • 3 g bazalky
  • 12 čerstvých lístkov bazalky

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 367 kcal
Sacharidy spolu: 48 g
Cukry: 6 g
Tuky spolu: 11 g
Nasýtené tuky: 5 g
Omega3: 0.2 g
Vláknina: 8 g
Sodík: 39 mg

 

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu. Vsypte cestoviny a varte do zmäknutia (8 – 10 minút). Cestoviny sceďte a presypte ich do veľkej misy.
  2. Kým sa cestoviny varia, rozohrejte na strednej teplote veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom. Vsypte do nej cibuľu a cesnak a za stáleho miešania restujte asi 3 minúty, kým nezmäknú a nezačnú hnednúť.
  3. Pridajte huby, soľ a korenie. Miešajte a varte, kým huby nepustia vodu, asi 4 – 6 minút.
  4. Pridajte paradajky, špenát, oregano, bazalku a drvené červené korenie (ak ho chcete použiť). Mierne zvýšte teplotu a varte asi 4 minúty, kým špenát nezavädne, v polovici varenia raz premiešajte.
  5. Zmiešajte omáčku s cestovinami a rozdeľte na 4 taniere. Každú porciu ozdobte štvrtinou syra ricotta a 2 – 3 čerstvými lístkami bazalky.
Výživová rada:

Syr ricotta má nízky obsah soli. Využite ho v šalátoch a syrových jedlách!

print
Categories:
  Recepty, Výživa