Citrónovo-cesnaková zelená fazuľka

4 porcie
Suroviny
- 900 g zelenej fazuľky, zbavenej stopiek
- 15 ml repového oleja
- 2 veľké strúčiky cesnaku, prelisované
- 2 g vločiek z červenej papriky
- 6 g citrónovej kôry
- štipka soli a mletého čierneho korenia
Nutritional values (per serving):
Energy: | 100.9 kcal |
Total carbs: | 7.8 g |
Sugar: | 2.8 g |
Total fat: | 4.2 g |
Saturated fat: | 0.4 g |
Omega3: | 0.4 g |
Fiber: | 9.4 g |
Sodium: | 27.1 mg |
Postup
- Vo väčšom hrnci priveďte do varu vodu. Pridajte 18 g soli a vsypte zelenú fazuľku. Varte 3 – 4 minúty, alebo kým fazuľka nebude taká mäkká, ako si želáte. Sceďte a ihneď prepláchnite studenou vodou.
- Veľkú hrubostennú panvicu rozohrejte na strednej teplote. Pridajte olej, cesnak a vločky červenej papriky a restujte asi 30 sekúnd, kým nezačnú voňať.
- Pridajte fazuľku a restujte asi 5 minút, až sa fazuľka obalí tukom a dobre prehreje. Pridajte citrónovú kôru a dochuťte soľou a korením.
Výživová rada:
Repkový olej patrí medzi oleje s najvyšším obsahom omega 3 mastných kyselín a obsahuje tiež veľa vitamínu E (viac ako olivový olej). Nezabúdajte naň pri varení!