Citrónovo-cesnaková zelená fazuľka

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Citrónovo-cesnaková zelená fazuľka

Citrónovo-cesnaková zelená fazuľka

4 porcie

Suroviny

  • 900 g zelenej fazuľky, zbavenej stopiek
  • 15 ml repového oleja
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, prelisované
  • 2 g vločiek z červenej papriky
  • 6 g citrónovej kôry
  • štipka soli a mletého čierneho korenia

Nutritional values (per serving):

Energy: 100.9 kcal
Total carbs: 7.8 g
Sugar: 2.8 g
Total fat: 4.2 g
Saturated fat: 0.4 g
Omega3: 0.4 g
Fiber: 9.4 g
Sodium: 27.1 mg

 

Postup

  1. Vo väčšom hrnci priveďte do varu vodu. Pridajte 18 g soli a vsypte zelenú fazuľku. Varte 3 – 4 minúty, alebo kým fazuľka nebude taká mäkká, ako si želáte. Sceďte a ihneď prepláchnite studenou vodou.
  2. Veľkú hrubostennú panvicu rozohrejte na strednej teplote. Pridajte olej, cesnak a vločky červenej papriky a restujte asi 30 sekúnd, kým nezačnú voňať.
  3. Pridajte fazuľku a restujte asi 5 minút, až sa fazuľka obalí tukom a dobre prehreje. Pridajte citrónovú kôru a dochuťte soľou a korením.
Výživová rada:

Repkový olej patrí medzi oleje s najvyšším obsahom omega 3 mastných kyselín a obsahuje tiež veľa vitamínu E (viac ako olivový olej). Nezabúdajte naň pri varení!

print
Categories:
  Recepty, Výživa