Citrónový cheesecake

8 porcií
Suroviny:
Základ:
- 126 g celozrnných alebo diétnych sušienok
- 90 ml kokosového oleja, rozpusteného
Cheesecake:
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 200 g jogurtu
- 2 veľké vajcia
- 75 g cukru
- 5 g múky
- 5 ml vanilkového extraktu
- citrónová kôra na ozdobu
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 244 kcal |
Sacharidy spolu: | 24 g |
Cukry: | 15 g |
Tuky spolu: | 18 g |
Nasýtené tuky: | 12 g |
Omega3: | 0 g |
Vláknina: | 0.7 g |
Sodík: | 74 mg |
Postup:
- Preheat oven to 180°C.
- V malej miske zmiešajte rozdrvené sušienky a kokosový olej a rukou dôkladne spojte. Zmes natlačte na dno otváracej tortovej formy s priemerom 22 cm. Odložte bokom.
- Vo veľkej mise zmiešajte tvaroh a jogurt a dôkladne prešľahajte. Po jednom zašľahajte vajcia. Pridajte zvyšné suroviny a zľahka premiešajte vareškou.
- Tvarohovú zmes nalejte na sušienkový základ.
- Pečte 30 – 40 minút, až zmes stuhne a nôž po vpichnutí zostáva čistý.
- Posypte citrónovou kôrou.
Výživová rada:
Cheesecake ako dezert vám dodáva potrebný vápnik a zároveň chutí výborne! Aby ste znížili príjem tuku, použite radšej nízkotučný jogurt.