Dusené jablká

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Dusené jablká

Dusené jablká

2 porcie

Suroviny

  • 2 veľké jablká, ošúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané na plátky
  • 100 ml jablkovej šťavy
  • 5 ml citrónovej šťavy
  • 1 g mletého muškátového orieška
  • 3 g škorice

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 98 kcal
Sacharidy spolu: 20 g
Cukry: 18 g
Tuky spolu: 0 g
Nasýtené tuky: 0 g
Omega3: 0 g
Vláknina: 3 g
Sodík: 5 mg

 

Postup:

Všetky suroviny vložte do väčšieho hrnca a na strednej teplote za občasného miešania varte, kým jablká nezmäknú (asi 25 minút).

Výživová rada:

Ovocie už obsahuje prírodné cukry a netreba ho dosládzať. Výsledný dezert bude rovnako chutný, ale zdravší. Nezabúdajte používať koreniny: škorica sa v tomto recepte k jablkám dokonale hodí.

print
Categories:
  Recepty, Výživa