Dusené jablká

2 porcie
Suroviny
- 2 veľké jablká, ošúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané na plátky
- 100 ml jablkovej šťavy
- 5 ml citrónovej šťavy
- 1 g mletého muškátového orieška
- 3 g škorice
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 98 kcal |
Sacharidy spolu: | 20 g |
Cukry: | 18 g |
Tuky spolu: | 0 g |
Nasýtené tuky: | 0 g |
Omega3: | 0 g |
Vláknina: | 3 g |
Sodík: | 5 mg |
Postup:
Všetky suroviny vložte do väčšieho hrnca a na strednej teplote za občasného miešania varte, kým jablká nezmäknú (asi 25 minút).
Výživová rada:
Ovocie už obsahuje prírodné cukry a netreba ho dosládzať. Výsledný dezert bude rovnako chutný, ale zdravší. Nezabúdajte používať koreniny: škorica sa v tomto recepte k jablkám dokonale hodí.