Dusené kuracie stehná so špargľou a hubami

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Dusené kuracie stehná so špargľou a hubami

Dusené kuracie stehná so špargľou a hubami

4 porcie

Suroviny:

  • 15 ml repkového oleja
  • 700 g kuracích stehien bez kosti (asi 5 ks), pokrájaných na kúsky veľké 5 cm
  • morská soľ
  • mleté korenie
  • 450 g šampiňónov, očistených a nakrájaných na tenké plátky
  • 900 g špargle, bez tvrdých koncov, nakrájanej na kúsky veľké 5 cm

Výživová rada (v jednej porcii):

Energia: 333 kcal
Sacharidy spolu: 4 g
Cukry: 3.4 g
Total fat: 15 g
Saturated fat: 3 g
Omega3: 0.5 g
Fiber: 6 g
Sodík: 51 mg

 

Postup:

  1. Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte na strednej teplote olej. Kura osoľte a okoreňte
  2. Restujte postupne v dvoch dávkach za občasného otáčania asi 6 minút, kým mäso nezhnedne a nezmatnie. Preložte ho na tanier.
  3. Do tej istej panvice dajte huby, špargľu a 250 ml vody, osoľte a okoreňte.
  4. Povarte asi 5 minút, počas varenia raz premiešajte a zoškrabnite z dna panvice prichytené kúsky. Zelenina by mala byť mäkká, ale nie rozvarená.
  5. Pridajte kuracie mäso, zľahka miešajte a nechajte asi 2 minúty prehriať.
Výživová rada:

Vedeli ste, že kuracie stehno je štyrikrát tučnejšie než prsia?
Skúste jednotlivé druhy kuracieho mäsa pri varení striedať a pri jedení sa nebojte odstrániť zo stehna kožu.

print
Categories:
  Recepty, Výživa