Dusené kuracie stehná so špargľou a hubami

4 porcie
Suroviny:
- 15 ml repkového oleja
- 700 g kuracích stehien bez kosti (asi 5 ks), pokrájaných na kúsky veľké 5 cm
- morská soľ
- mleté korenie
- 450 g šampiňónov, očistených a nakrájaných na tenké plátky
- 900 g špargle, bez tvrdých koncov, nakrájanej na kúsky veľké 5 cm
Výživová rada (v jednej porcii):
Energia: | 333 kcal |
Sacharidy spolu: | 4 g |
Cukry: | 3.4 g |
Total fat: | 15 g |
Saturated fat: | 3 g |
Omega3: | 0.5 g |
Fiber: | 6 g |
Sodík: | 51 mg |
Postup:
- Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte na strednej teplote olej. Kura osoľte a okoreňte
- Restujte postupne v dvoch dávkach za občasného otáčania asi 6 minút, kým mäso nezhnedne a nezmatnie. Preložte ho na tanier.
- Do tej istej panvice dajte huby, špargľu a 250 ml vody, osoľte a okoreňte.
- Povarte asi 5 minút, počas varenia raz premiešajte a zoškrabnite z dna panvice prichytené kúsky. Zelenina by mala byť mäkká, ale nie rozvarená.
- Pridajte kuracie mäso, zľahka miešajte a nechajte asi 2 minúty prehriať.
Výživová rada:
Vedeli ste, že kuracie stehno je štyrikrát tučnejšie než prsia?
Skúste jednotlivé druhy kuracieho mäsa pri varení striedať a pri jedení sa nebojte odstrániť zo stehna kožu.