Grilovaný hamburger z kuracieho mäsa a špenátu

4 porcie
Suroviny:
- 500 g mletých kuracích pŕs
- 15 g petržlenovej vňate, nasekanej
- 60 g čerstvého špenátu, nasekaného
- ½ cibule, nakrájanej nadrobno
- 75 g červenej papriky, nakrájanej o opečenej
- 1 vajce
- 36 g strúhanky (z bieleho chleba)
- 15 ml citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 1 g sušenej bazalky
- 2 g sušeného tymianu
- štipka soli
- 6 g korenia
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 206 kcal |
Sacharidy spolu: | 7 g |
Cukry: | 2 g |
Tuky spolu: | 6 g |
Nasýtené tuky: | 1.4 g |
Omega3: | 0.3 g |
Vláknina: | 2.2 g |
Sodík: | 128 mg |
Postup:
- Rozpáľte gril.
- Vo veľkej miske zmiešajte všetky ingrediencie a dôkladne premiešajte.
- Vyformujte 5 hamburgerov. Grilujte pri vysokej teplote 6 minút z každej strany.
Výživová rada:
Ak chcete znížiť obsah tuku v hamburgeroch, môžete kuracie prsia nahradiť morčacími. Mäso z morky je veľmi chudé.