Huby Pečiarky plnené paradajkovou zmesou

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Huby Pečiarky plnené paradajkovou zmesou

Huby Pečiarky plnené paradajkovou zmesou

4 porcie

Suroviny:

  • 150 g cherry slivkové paradajky, nakrájané
  • 120 g mozzarelly, nakrájanej
  • 50 g olív
  • 1 lyžička cesnaku, prelisovaného
  • 2 lyžičky extra panenského olivového oleja
  • 1/2 lyžičky čerstvého rozmarínu, nasekaného
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 4 húb Pečiarky
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky sójovej omáčky so zníženým obsahom sodíka

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 177.9 kcal
Sacharidy spolu: 4.9 g
Cukry: 3.1 g
Tuky spolu: 15.7 g
Nasýtené tuky: 5 g
Omega3: 0.2 g
Vláknina: 3.6 g
Sodík: 211.7 mg

 

Postup:

  1. Gril rozohrejte na strednú teplotu.
  2. Paradajková zmes:
    • V miske zmiešajte paradajky, syr, olivy, cesnak, lyžičku olivového oleja, korenie a rozmarín.
  3. Huby:
    • Odstráňte stonky z húb a pomocou lyžice vyčistite vnútro klobúčikov Pečiarky.
    • V malej miske zmiešajte zvyšný olej, citrónovú šťavu a sójovú omáčku.
    • Obidve strany klobúčikov potrite omáčkou.
  4. Namastite grilovací rošt.
  5. Vložte huby na rošty a grilujte 5 minút.
  6. Potom ich vyberte z grilu a naplňte paradajkovou zmesou.
  7. Znovu vložte huby na gril, grilujte 3 minúty, až kým sa syr nezačne roztápať.
Výživová rada:

Tento recept môže byť vhodný ako predjedlo, napríklad použitím huby Pečiarky. Nie je nič lepšie než ponúkať svojim hosťom nielen gurmánsku, ale aj zdravú alternatívu!

Photo credit: sjsharktank via Visualhunt.com

print
Categories:
  Recepty, Výživa