Huby Pečiarky plnené paradajkovou zmesou

4 porcie
Suroviny:
- 150 g cherry slivkové paradajky, nakrájané
- 120 g mozzarelly, nakrájanej
- 50 g olív
- 1 lyžička cesnaku, prelisovaného
- 2 lyžičky extra panenského olivového oleja
- 1/2 lyžičky čerstvého rozmarínu, nasekaného
- 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
- 4 húb Pečiarky
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 2 lyžičky sójovej omáčky so zníženým obsahom sodíka
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 177.9 kcal |
Sacharidy spolu: | 4.9 g |
Cukry: | 3.1 g |
Tuky spolu: | 15.7 g |
Nasýtené tuky: | 5 g |
Omega3: | 0.2 g |
Vláknina: | 3.6 g |
Sodík: | 211.7 mg |
Postup:
- Gril rozohrejte na strednú teplotu.
- Paradajková zmes:
- V miske zmiešajte paradajky, syr, olivy, cesnak, lyžičku olivového oleja, korenie a rozmarín.
- Huby:
- Odstráňte stonky z húb a pomocou lyžice vyčistite vnútro klobúčikov Pečiarky.
- V malej miske zmiešajte zvyšný olej, citrónovú šťavu a sójovú omáčku.
- Obidve strany klobúčikov potrite omáčkou.
- Namastite grilovací rošt.
- Vložte huby na rošty a grilujte 5 minút.
- Potom ich vyberte z grilu a naplňte paradajkovou zmesou.
- Znovu vložte huby na gril, grilujte 3 minúty, až kým sa syr nezačne roztápať.
Výživová rada:
Tento recept môže byť vhodný ako predjedlo, napríklad použitím huby Pečiarky. Nie je nič lepšie než ponúkať svojim hosťom nielen gurmánsku, ale aj zdravú alternatívu!
Photo credit: sjsharktank via Visualhunt.com