Kurací šalát Waldorf

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Kurací šalát Waldorf

Kurací šalát Waldorf

4 porcie

Suroviny:

  • 545 g vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na kúsky
  • 1 stredne veľké jablko, nakrájané na kocky
  • 90 g guľôčok modrého alebo zeleného hrozna, rozkrojených na polovicu
  • 100 g stopkového zeleru, nasekaného
  • 40 g vlašských orechov, nasekaných, podľa chuti tiež opečených
  • 70 g nízkotučnej majonézy
  • 80 g nízkotučného bieleho jogurtu
  • 10 ml citrónovej šťavy

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 315 kcal
Sacharidy spolu: 11 g
Cukry: 9 g
Tuky spolu: 14 g
Nasýtené tuky: 2 g
Omega3: 1.4 g
Vláknina: 2 g
Sodík: 105 mg

 

Postup:

  1. V malej miske metličkou dôkladne prešľahajte majonézu, jogurt a citrónovú šťavu a nechajte stáť.
  2. Kuracie prsia dajte na panvicu alebo do hrnca. Podlejte mierne osolenou vodou (alebo kuracím vývarom) tak, aby bolo mäso zakryté, a priveďte do varu. Prikryte, znížte teplotu a pomaly duste približne 10 – 15 minút, kým nie je mäso celkom uvarené a teda už nie je uprostred ružové.
  3. Opečené vlašské orechy: rúru zohrejte na 175 oC. Orechy vysypte v jednej vrstve na plech. Počas pečenia plechom občas potraste a pečte 5 – 10 minút, až orechy zvonka mierne zhnednú.
  4. Zmiešajte kuracie mäso, jablko, hrozno, zeler a 30 g orechov a zalejte zálievkou. Dobre premiešajte.
  5. Podávajte posypané zvyškom orechov.
Výživová rada:

Majonéza je chutná, ale slaná omáčka s vysokým obsahom tukov. Je lepšie používať ju striedmo a vždy bez pridania ďalšej soli do jedla. Ak môžete, pripravte si ju sami v odľahčenej verzii z jogurtu alebo syra fromage blanc (francúzsky mäkký syr s nízkym obsahom tuku podobný jogurtu).

print
Categories:
  Recepty, Výživa