Kuracie burritos s omáčkou barbecue

4 porcie
Suroviny:
- 4 kuracie prsia, nakrájané na prúžky
- 120 ml omáčky barbecue (pozri nižšie)
- 172 g konzervovanej čiernej fazule, opláchnutej
- 82 g mrazenej kukurice
- 60 ml nízkotučnej kyslej smotany
- 1 paprika, nakrájaná na kúsky
- 4 listy rímskeho šalátu
- 4 celozrnné tortily s priemerom 25 cm
- 2 limetky, nakrájané na dieliky
Na omáčku barbecue:
- 140 g kečupu
- 88 g tmavohnedého cukru
- 30 ml melasy
- 30 ml ananásovej šťavy alebo jablkového octu
- 30 ml vody
- 15 ml worčestrovej omáčky
- 6 g horčice
- 2 g údenej mletej červenej papriky
- 1 g cesnaku v prášku
- 0.5 g kajenského korenia
- 2 g soli
- 1 g čierneho korenia
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 479 kcal |
Sacharidy spolu: | 43 g |
Cukry: | 12 g |
Tuky spolu: | 12 g |
Nasýtené tuky: | 3 g |
Omega3: | 0.4 g |
Vláknina: | 5 g |
Sodík: | 159 mg |
Postup:
- Na strednej teplote rozohrejte hlbšiu nepriľnavú panvicu.
- Pridajte kura, omáčku barbecue, fazuľu, kukuricu a kyslú smotanu a dobre premiešajte.
- Restujte do horúca, asi 4 – 5 minút.
- Jednotlivé porcie pripravte tak, že do stredu každej tortily položíte list šalátu, naň dáte štvrtinu zmesi s kuracím mäsom a zrolujte ako palacinku.
- Prekrojte šikmo na polovicu a podávajte teplé s kúskom limetky.
Omáčka barbecue:
- Všetky suroviny zmiešajte v hrnci a priveďte do varu. Varte aspoň 5 minút.
- Podávajte hneď, alebo uchovajte v chladničke až 1 mesiac.
Výživová rada:
Skúste si pripraviť domácu omáčku barbecue. Budete mať pod kontrolou obsah soli, cukru aj tuku. A navyše bude chutnejšia!