Kuracie fajitas

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Kuracie fajitas

Kuracie fajitas

4 porcie

Suroviny:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na prúžky
  • 400 g kuracích pŕs, nakrájaných na prúžky
  • 4 mäkké tortily z pšeničnej múky
  • 1/2 hlávky ľadového šalátu, natrhaného na kúsky
  • 400 g malých paradajok na stonke, nakrájaných na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
  • čerstvá koriandrová vňať, nasekaná
  • korenie
  • mletá červená paprika
  • jemné čili papričky, mleté
  • rasca
  • oregano

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 314.6 kcal
Sacharidy spolu: 27.9 g
Cukry: 5 g
Tuky spolu: 8.6 g
Nasýtené tuky: 1.5 g
Omega3: 0.1 g
Vláknina: 4 g
Sodík: 71.4 mg

 

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 150 oC.
  2. Paradajková salsa: v miske premiešajte červenú cibuľu, paradajky, cesnak a koriandrovú vňať. Pridajte trochu korenia a nechajte zakryté stáť 30 minút.
  3. Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Pridajte cibuľu a papriku a 4 minúty restujte.
  4. Pridajte kura, koreniny a nechajte restovať ďalších 5 minút.
  5. Tortily dajte na 4 minúty zohriať do rúry. Kuraciu zmes rozdeľte do každej tortily, pridajte niekoľko lyžíc paradajkovej salsy a trochu šalátu. Zabaľte a podávajte teplé.
Výživová rada:

Vedeli ste, že žltá paprika je prirodzeným zdrojom vitamínu C? Jedzte papriku surovú, aby ste získali viac vitamínu C!

print
Categories:
  Recepty, Výživa