Kuracie fajitas

4 porcie
Suroviny:
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 červená cibuľa, nakrájaná na plátky
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 žltá paprika, nakrájaná na prúžky
- 400 g kuracích pŕs, nakrájaných na prúžky
- 4 mäkké tortily z pšeničnej múky
- 1/2 hlávky ľadového šalátu, natrhaného na kúsky
- 400 g malých paradajok na stonke, nakrájaných na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
- čerstvá koriandrová vňať, nasekaná
- korenie
- mletá červená paprika
- jemné čili papričky, mleté
- rasca
- oregano
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 314.6 kcal |
Sacharidy spolu: | 27.9 g |
Cukry: | 5 g |
Tuky spolu: | 8.6 g |
Nasýtené tuky: | 1.5 g |
Omega3: | 0.1 g |
Vláknina: | 4 g |
Sodík: | 71.4 mg |
Postup:
- Rúru zohrejte na 150 oC.
- Paradajková salsa: v miske premiešajte červenú cibuľu, paradajky, cesnak a koriandrovú vňať. Pridajte trochu korenia a nechajte zakryté stáť 30 minút.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Pridajte cibuľu a papriku a 4 minúty restujte.
- Pridajte kura, koreniny a nechajte restovať ďalších 5 minút.
- Tortily dajte na 4 minúty zohriať do rúry. Kuraciu zmes rozdeľte do každej tortily, pridajte niekoľko lyžíc paradajkovej salsy a trochu šalátu. Zabaľte a podávajte teplé.
Výživová rada:
Vedeli ste, že žltá paprika je prirodzeným zdrojom vitamínu C? Jedzte papriku surovú, aby ste získali viac vitamínu C!