Morčacie guľky v chlebe pita

4 porcie
Suroviny:
- 1 stredne veľká paradajka, pokrájaná
- po 1 g mletej rasce a mletého čierneho korenia
- 2 štipky soli (použijú sa oddelene)
- 400 g mletého morčacieho mäsa
- 3 g čerstvej koriandrovej vňate, nasekanej
- 10 ml repkového oleja
- 4 celozrnné chleby pita
- 100 g listov červeného šalátu, nasekaných
- 60 ml nízkotučného bieleho jogurtu
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 328.2 kcal |
Sacharidy spolu: | 39.2 g |
Cukry: | 3.2 g |
Tuky spolu: | 4.5 g |
Nasýtené tuky: | 0.6 g |
Omega3: | 0.2 g |
Vláknina: | 2.4 g |
Sodík: | 280.6 mg |
Postup:
- V malej miske zmiešajte paradajku, polovicu mletej rasce, štipku soli a polovicu čierneho korenia a nechajte odležať.
- Vo veľkej mise zmiešajte morčacie mäso, koriander, zvyšnú rascu, soľ a čierne korenie. Vytvarujte 12 guliek.
- Vo veľkej hlbokej panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte na vyššej teplote olej. Mäsové guľky opečte dohneda.
- Do každého chleba pita vložte 4 guľky, 25 g šalátu, 30 g paradajkovej zmesi a 15 ml jogurtu.
Výživová rada:
Mäso z morky sa kvôli nízkemu obsahu tuku považuje za chudé mäso. Je dobrým zdrojom bielkovín! (Zdroj: http://www.diabetes.co.uk/food/lean-meat.html)