Morčacie guľky v chlebe pita

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Morčacie guľky v chlebe pita

Morčacie guľky v chlebe pita

4 porcie

Suroviny:

  • 1 stredne veľká paradajka, pokrájaná
  • po 1 g mletej rasce a mletého čierneho korenia
  • 2 štipky soli (použijú sa oddelene)
  • 400 g mletého morčacieho mäsa
  • 3 g čerstvej koriandrovej vňate, nasekanej
  • 10 ml repkového oleja
  • 4 celozrnné chleby pita
  • 100 g listov červeného šalátu, nasekaných
  • 60 ml nízkotučného bieleho jogurtu

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 328.2 kcal
Sacharidy spolu: 39.2 g
Cukry: 3.2 g
Tuky spolu: 4.5 g
Nasýtené tuky: 0.6 g
Omega3: 0.2 g
Vláknina: 2.4 g
Sodík: 280.6 mg

 

Postup:

  1. V malej miske zmiešajte paradajku, polovicu mletej rasce, štipku soli a polovicu čierneho korenia a nechajte odležať.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte morčacie mäso, koriander, zvyšnú rascu, soľ a čierne korenie. Vytvarujte 12 guliek.
  3. Vo veľkej hlbokej panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte na vyššej teplote olej. Mäsové guľky opečte dohneda.
  4. Do každého chleba pita vložte 4 guľky, 25 g šalátu, 30 g paradajkovej zmesi a 15 ml jogurtu.
Výživová rada:

Mäso z morky sa kvôli nízkemu obsahu tuku považuje za chudé mäso. Je dobrým zdrojom bielkovín! (Zdroj: http://www.diabetes.co.uk/food/lean-meat.html)

print
Categories:
  Recepty, Výživa