Obložený chlebíček so sardinkami

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Obložený chlebíček so sardinkami

Obložený chlebíček so sardinkami

4 porcie

Suroviny:

  • 1 plechovka (asi 90 g) sardiniek bez kostí v olivovom oleji (najlepšie údené šproty)
  • 12 g čerstvej mäty, nasekanej najemno
  • 10 ml extra panenského olivového oleja
  • 8 krajíčkov viaczrnného chleba
  • 1 stredne veľká paradajka, nakrájaná na dieliky
  • 1/2 žltej cibule, nakrájanej na veľmi tenké plátky

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 174.2 kcal
Sacharidy spolu: 21.1 g
Cukry: 2.9 g
Tuky spolu: 4.5 g
Nasýtené tuky: 0.9 g
Omega3: 0.9 g
Vláknina: 3.7 g
Sodík: 319.8 mg

 

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 180 oC.
  2. V stredne veľkej miske rozdrobte sardinky vidličkou na kúsky. Kúsky by nemali byť roztlačené, ale nemali by byť väčšie než 2 cm.
  3. Pridajte mätu a olej a zľahka premiešajte.
  4. Krajíčky chleba nakrájajte na trojuholníky. Poukladajte ich na plech a pečte do chrumkava a zlatohneda, asi 8 – 10 minút.
  5. Hneď po vybratí z rúry pošúchajte každý kúsok chleba rozkrojenou časťou paradajky. Z paradajky vám postupne zostane len šupka. Šupku vyhoďte.
  6. Sardinkovú zmes rovnomerne rozdeľte na pripravený chlieb. Navrch položte niekoľko plátkov cibule a hneď podávajte.
Výživová rada:

Keď používate sardinky z plechovky, vyberte si radšej prírodné než dochutené. Používajte tiež radšej tie v olivovom olej a ďalej ich pripravujte bez pridania tuku.

print
Categories:
  Recepty, Výživa