Paradajky plnené quinoou

By Admin_Sk 5 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Paradajky plnené quinoou

Paradajky plnené quinoou

2 porcie

Suroviny:

  • 4 veľké paradajky
  • 50 g suchej quinoy
  • 40 g nízkotučného syra feta
  • 8 olív Kalamata, vykôstkovaných a nakrájaných na tenké kolieska
  • 20 g kapár
  • 2 g bazalky
  • 3 g tymianu
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 15 ml olivového oleja

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 279.1 kcal
Sacharidy spolu: 22.4 g
Cukry: 6.1 g
Tuky spolu: 16.5 g
Nasýtené tuky: 3.8 g
Omega3: 0.1 g
Vláknina: 5.5 g
Sodík: 106.2 mg

 

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 190 oC.
  2. Quinoa: quinou oplachujte 1 minútu pod tečúcou vodou. Do hrnca nalejte 160 ml vody a pridajte quinou. Priveďte do varu, prikryte a nechajte 15 – 18 minút slabo vrieť. Stiahnite z ohňa a nechajte niekoľko minút postáť, potom quinou premiešajte vidličkou.
  3. Paradajky: z paradajok odstráňte semienka tak, že odkrojíte vrch každej paradajky (asi 3 mm). Nožom opatrne vykrojte stred so semienkami a vyberte ho prstami. Paradajky položte na vymastený plech a zvonka potrite olivovým olejom.
  4. V stredne veľkej miske zmiešajte quinou, syr feta, olivy, kapary, cesnak, bazalku a tymian.
  5. Paradajky naplňte zmesou, navrch môžete ešte rozdrobiť trochu syra feta.
  6. Pečte v rúre 15 – 20 minút.
Výživová rada:

V tomto recepte môžete pre obmenu použiť iné druhy obilnín: bulgur, pšeno, ryžu… Zvážte použitie celozrnných obilnín, pretože obsahujú viac vlákniny.

print
Categories:
  Recepty, Výživa