Pečená špargľa so zálievkou Caesar

By Admin_Sk 7 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Pečená špargľa so zálievkou Caesar

Pečená špargľa so zálievkou Caesar

4 porcie

Suroviny:

Pečená špargľa

  • 900 g špargle, očistenej
  • 10 ml extra panenského olivového oleja
  • štipka soli
  • 4 vajcia, uvarené natvrdo (nemusia byť)

Zálievka Caesar

  • 115 g nízkotučnej majonézy
  • 20 g parmezánu, nastrúhaného na hoblinky
  • 30 ml vody
  • 5 g sardelovej pasty
  • 5 g dijonskej horčice
  • 5 ml worcestrovej omáčky
  • 1 strúčik cesnaku, prelisovaný
  • 15 ml citrónovej šťavy

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 232 kcal
Sacharidy spolu: 8.6 g
Cukry: 5.9 g
Tuky spolu: 16.5 g
Nasýtené tuky: 3.4 g
Omega3: 1.1 g
Vláknina: 4.5 g
Sodík: 172.9 mg

 

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 200 oC.
  2. Pečená špargľa: vo veľkej mise premiešajte špargľu s olejom a soľou. Poukladajte na plech a dajte do rúry. Pečte 15 – 20 minút, kým špargľa nezmäkne, v polovici pečenia poobracajte.
  3. Zálievka Caesar: v malej miske zmiešajte všetky suroviny a dobre prešľahajte metličkou.
  4. Vajíčka natvrdo: do hrnca vložte v jednej vrstve vajcia a zalejte vodou. Priveďte na strednej teplote k slabému varu. Znížte teplotu na minimum a nechajte slabo vrieť 10 minút. Stiahnite z ohňa, zlejte horúcu vodu a vajcia zalejte studenou vodou. Nechajte ich vychladnúť natoľko, aby sa dali udržať v ruke, potom ich olúpte.
  5. Podávanie: špargľu polejte zálievkou a navrch položte vajce natvrdo.
Výživová rada:

Vajcia sú hodnotným zdrojom živočíšnych bielkovín, pretože na rozdiel od mliečnych výrobkov neobsahujú nasýtené mastné kyseliny.

print
Categories:
  Recepty, Výživa