Pečená treska v trojobale s pečenými zemiakmi

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Pečená treska v trojobale s pečenými zemiakmi

Pečená treska v trojobale s pečenými zemiakmi

4 porcie

Suroviny:

Treska

  • 900 g tresky, rozdelenej na 4 plátky
  • 62 g múky
  • 2 vajcia
  • 160 g strúhanky (z bieleho chleba), opečenej
  • 1 štipka korenia

Zemiaky

  • 680 g malých ružových zemiakov, rozkrojených na polovicu
  • 30 ml olivového oleja
  • 1 g morskej soli
  • 1 g čierneho korenia
  • 1 strúčik cesnaku, prelisovaný
  • 8 g čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 693 kcal
Sacharidy spolu: 67.1 g
Cukry: 3.6 g
Tuky spolu: 14.4 g
Nasýtené tuky: 2.3 g
Omega3: 0.7 g
Vláknina: 5.4 g
Sodík: 558.6 mg

 

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 230 oC.
  2. Opečte strúhanku: veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom rozohrievajte na strednej teplote asi 3 – 4 minúty. Vsypte strúhanku a opekajte ju, kým nezíska svetlohnedú farbu. Ihneď ju z panvice vyberte, inak bude ďalej hnednúť.
  3. Zemiaky: vo veľkej mise zmiešajte olivový olej, soľ, korenie a cesnak. Pridajte zemiaky a miešajte, kým sa celkom neobalia olejovou zmesou. Zemiaky preložte na plech a poukladajte ich v jednej vrstve. Pečte v rúre 45 – 60 minút, kým nezačnú hnednúť a nie sú chrumkavé,.
  4. Medzitým si pripravte tri misky – do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej opraženú strúhanku s korením. Plátky ryby postupne obaľte v múke, vo vajciach a v strúhanke. Položte na mierne vymastený plech. Pečte asi 10 – 12 minút, v polovici pečenia rybu obráťte.
Výživová rada:

Viete, v čom spočíva rozdiel medzi bielou a celozrnnou múkou? V obsahu vlákniny: čím menej je múka spracovaná, tým viac vlákniny obsahuje. Pri varení preto dajte prednosť celozrnnej múke.

print
Categories:
  Recepty, Výživa