Pečený halibut s banánovo-pomarančovým pôžitkom

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Pečený halibut s banánovo-pomarančovým pôžitkom

Pečený halibut s banánovo-pomarančovým pôžitkom

4 porcie

Suroviny:

  • 240 g hnedej ryže

Ryba:

  • 500 g halibuta alebo inej bielej ryby
  • 5 g mletého koriandra
  • štipka soli

Banánovo-pomarančová príloha :

  • 2 zrelé banány, nakrájané na kocky
  • 5 g pomarančovej kôry
  • 2 pomaranče
  • 50 g čerstvého koriandra, nasekaného
  • 30 g čerstvo lisovanej limetkovej šťavy
  • 5 g mletého koriandra
  • štipka soli

Výživoá hodnota (v jednej porcii):

Energia: 434.3 kcal
Sacharidy spolu: 61.2 g
Cukry: 17.7 g
Tuky spolu: 4.4 g
Nasýtené tuky: 0.8 g
Omega3: 0.7 g
Vláknina: 7.4 g
Sodík: 53.2 mg

 

Postup:

  1. Ryba:
    1. Rúru rozohrejte na 230°C.
    2. Ryby nakrájajte na 4 porcie a vložte na pergamenový papier.
    3. V miske zmiešajte koriander so soľou a posypte rovnomerne po oboch stranách ryby.
    4. Pečte ryby 8 až 12 minút v závislosti od ich hrúbky, až kým nebudú šťavnaté.
  2. Príloha:
    1. Rozrežte obidva konce pomarančov. S ostrým nožóm odstráňte kôru od dužiny pomaranča.
    2. V strednej miske zmiešajte banány, mesiačiky pomarančov, nakrájaný koriander, limetkovú šťavu, koriander a soľ.
  3. Rybu podávajte na podklade prílohy z banánov a pomarančov.
Výživová rada:

Ak chcete kontrolovať vplyv jedla na hladinu cukru v krvi, premýšľajte nad pridaním nerafinovaného obilného produktu (hnedú ryžu, quinoa …) varené al dente, ktoré poskytuje vlákna a komplexné sacharidy.cooked al dente, which provides fibers and complex carbohydrates.

print
Categories:
  Recepty, Výživa