Pečený halibut s banánovo-pomarančovým pôžitkom

4 porcie
Suroviny:
- 240 g hnedej ryže
Ryba:
- 500 g halibuta alebo inej bielej ryby
- 5 g mletého koriandra
- štipka soli
Banánovo-pomarančová príloha :
- 2 zrelé banány, nakrájané na kocky
- 5 g pomarančovej kôry
- 2 pomaranče
- 50 g čerstvého koriandra, nasekaného
- 30 g čerstvo lisovanej limetkovej šťavy
- 5 g mletého koriandra
- štipka soli
Výživoá hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 434.3 kcal |
Sacharidy spolu: | 61.2 g |
Cukry: | 17.7 g |
Tuky spolu: | 4.4 g |
Nasýtené tuky: | 0.8 g |
Omega3: | 0.7 g |
Vláknina: | 7.4 g |
Sodík: | 53.2 mg |
Postup:
- Ryba:
- Rúru rozohrejte na 230°C.
- Ryby nakrájajte na 4 porcie a vložte na pergamenový papier.
- V miske zmiešajte koriander so soľou a posypte rovnomerne po oboch stranách ryby.
- Pečte ryby 8 až 12 minút v závislosti od ich hrúbky, až kým nebudú šťavnaté.
- Príloha:
- Rozrežte obidva konce pomarančov. S ostrým nožóm odstráňte kôru od dužiny pomaranča.
- V strednej miske zmiešajte banány, mesiačiky pomarančov, nakrájaný koriander, limetkovú šťavu, koriander a soľ.
- Rybu podávajte na podklade prílohy z banánov a pomarančov.
Výživová rada:
Ak chcete kontrolovať vplyv jedla na hladinu cukru v krvi, premýšľajte nad pridaním nerafinovaného obilného produktu (hnedú ryžu, quinoa …) varené al dente, ktoré poskytuje vlákna a komplexné sacharidy.cooked al dente, which provides fibers and complex carbohydrates.