Pečený losos s medovou glazúrou

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Pečený losos s medovou glazúrou

Pečený losos s medovou glazúrou

4 porcie

Suroviny:

  • 600 g lososa
  • 3 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 1 štipka morskej soli
  • mleté čierne korenie
  • 15 ml olivového oleja
  • 15 ml bieleho vínneho octu
  • 2.5 g čerstvých lístkov tymianu
  • 60 ml medu

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 323.7 kcal
Sacharidy spolu: 13.4 g
Cukry: 12.1 g
Tuky spolu 16.1 g
Nasýtené tuky 3.3 g
Omega3: 2.2 g
Vláknina 0.5 g
Sodík 68 mg

 

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 180 oC. Plech vyložte alobalom.
  2. V malej miske prešľahajte metličkou med, cesnak, olivový olej, biely vínny ocot a tymian a podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
  3. Lososa položte na plech s alobalom a polejte ho pripravenou medovou zmesou.
  4. Alobal preložte cez lososa tak, že ho úplne zabalíte. Plech vložte do rúry a pečte, kým nie je losos celkom prepečený, asi 15 minút.
Výživová rada:

Pečenie v rúre je ideálne, ak chceme obmedziť objem pridaného tuku, najmä v prípade jedál, ktoré už tuk obsahujú.

print
Categories:
  Recepty, Výživa