Polievka z artičoky a bielej fazule

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Polievka z artičoky a bielej fazule

Polievka z artičoky a bielej fazule

4 porcie

Suroviny:

  • 1 plechovka (asi 400 g) artičokových srdiečok, bez nálevu
  • 1 plechovka (asi 425 g) malej bielej fazule (cannellini), opláchnutej
  • 1 strúčik cesnaku, prelisovaný
  • 5 ml extra panenského olivového oleja
  • 1 plechovka (420 ml) kuracieho vývaru so zníženým obsahom sodíka
  • mleté korenie
  • čerstvá mäta, nasekaná
  • krutóny bez tuku

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 199 kcal
Sacharidy spolu: 27 g
Cukry: 2.5 g
Tuky spolu: 2 g
Nasýtené tuky: 0.4 g
Omega3: 0 g
Vláknina: 9.5 g
Sodík: 201 mg

 

Postup:

  1. Artičoky a fazuľu rozmixujte na kašu.
  2. V hrnci rozohrejte na strednej teplote olej.
  3. Pridajte cesnak a restujte ho, kým nezačne voňať, ale dbajte na to, aby sa nespálil.
  4. K cesnaku pridajte kašu a kurací vývar a prehrejte. Podľa chuti pridajte korenie.
  5. Ozdobte mätou a krutónmi.
Výživová rada:

Cesnak môže byť ťažko stráviteľný, pretože jeho klíček obsahuje deriváty síry. Ak chcete predísť zažívacím ťažkostiam, klíček zo stredu strúčika odstráňte.

print
Categories:
  Recepty, Výživa