Polievka z artičoky a bielej fazule

4 porcie
Suroviny:
- 1 plechovka (asi 400 g) artičokových srdiečok, bez nálevu
- 1 plechovka (asi 425 g) malej bielej fazule (cannellini), opláchnutej
- 1 strúčik cesnaku, prelisovaný
- 5 ml extra panenského olivového oleja
- 1 plechovka (420 ml) kuracieho vývaru so zníženým obsahom sodíka
- mleté korenie
- čerstvá mäta, nasekaná
- krutóny bez tuku
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 199 kcal |
Sacharidy spolu: | 27 g |
Cukry: | 2.5 g |
Tuky spolu: | 2 g |
Nasýtené tuky: | 0.4 g |
Omega3: | 0 g |
Vláknina: | 9.5 g |
Sodík: | 201 mg |
Postup:
- Artičoky a fazuľu rozmixujte na kašu.
- V hrnci rozohrejte na strednej teplote olej.
- Pridajte cesnak a restujte ho, kým nezačne voňať, ale dbajte na to, aby sa nespálil.
- K cesnaku pridajte kašu a kurací vývar a prehrejte. Podľa chuti pridajte korenie.
- Ozdobte mätou a krutónmi.
Výživová rada:
Cesnak môže byť ťažko stráviteľný, pretože jeho klíček obsahuje deriváty síry. Ak chcete predísť zažívacím ťažkostiam, klíček zo stredu strúčika odstráňte.