Hummus z cvikly

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Hummus z cvikly

Hummus z cvikly

1 miska

Suroviny:

  • 500 g cvikly, uvarenej a ošúpanej
  • 2 lyžice sezamovej pasty (tahini)
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťava z polovice citróna
  • štipka korenia

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 63 kcal
Sacharidy spolu: 7 g
Cukry: 4 g
Tuky spolu: 3 g
Nasýtené tuky: 0.3 g
Omega3: 0 g
Vláknina: 2 g
Sodík: 61 mg

 

Postup:

  1. Strúčik cesnaku zbavte šupky.
  2. Rozmixujte ho s cviklou, sezamovou pastou, rascou, citrónovou šťavou a korením.
  3. Hummus podávajte so surovou zeleninou alebo chlebom.
Výživová rada:

Aké je tajomstvo receptov bez soli? Používajte koreniny, ako je v tomto prípade rasca. Získate chutné jedlo bez toho, aby ste pridali čo i len štipku soli!

print
Categories:
  Recepty, Výživa