Krémová čakanka s medom a vlašskými orechmi

By Admin_Sk 2 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Krémová čakanka s medom a vlašskými orechmi

Krémová čakanka s medom a vlašskými orechmi

6 porcie

Suroviny:

  • 2 puky čakanky
  • 200 g syra ricotta
  • 20 g medu
  • 15 g vlašských orechov
  • 10 g pažítky
  • 1 šalotka
  • štipka čili korenia

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 72 kcal
Sacharidy spolu: 3 g
Cukry: 2 g
Tuky spolu: 5 g
Nasýtené tuky: 3 g
Omega3: 0.2 g
Vláknina: 0.4 g
Sodík: 48 mg

 

Postup:

  1. Čakankové puky umyte a rozdeľte na lístky. Nakrájajte pažítku a šalotku.
  2. Vlašské orechy podrvte a v miske ich zmiešajte s ricottou, šalotkou a pažítkou. Podľa chuti pridajte čili korenie a čierne korenie a dajte do chladničky vychladiť.
  3. Na každý lístok dajte asi za lyžicu syrovej zmesi. Pokvapkajte medom.
Výživová rada:

Vlašské orechy sú chutné, ich použitie je jednoduché a jedlo s nimi z hľadiska výživy mnoho získa. Obsahujú vlákninu, draslík a omega 3 mastné kyseliny, čo sú všetko látky, ktoré pomáhajú pri prevencii kardiovaskulárnych rizík. (Zdroj: Európsky úrad pre bezpečnosť potravín [EFSA], schválené výživové tvrdenia o EPA a DHA)

print
Categories:
  Recepty, Výživa