Šalát z čakanky, paradajok a špenátu

4 porcie
suroviny:
- 800 g listov mladého špenátu
- 4 biele (belgické) čakanky, zbavené jadra a nakrájané
- 1 plechovka (asi 400 g) palmových srdiečok, opláchnutých, prekrojených po dĺžke a nakrájaných na plátky
- 2 vajcia, uvarené natvrdo a nasekané
- 80 g červenej cibule, nakrájanej nadrobno
- 45 ml citrónovej šťavy
- 30 ml orechového oleja
- 1 g sušeného estragónu
- štipka soli
- mleté čierne korenie
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 230 kcal |
Sacharidy spolu: | 15 g |
Cukry: | 6 g |
Tuky spolu: | 12 g |
Nasýtené tuky: | 1.8 g |
Omega3: | 1.4 g |
Vláknina: | 9 g |
Sodík: | 111 mg |
Postup:
- Vo veľkej mise metličkou prešľahajte citrónovú šťavu s olejom, estragónom, soľou a korením.
- Pridajte špenát, čakanku, palmové srdiečka, vajcia a cibuľu a zľahka premiešajte.
Výživová rada:
Ak používate suroviny z plechovky, pokojne ich pred použitím opláchnite vodou. Konzervované potraviny bývajú slanšie než čerstvé a ich opláchnutím znížite množstvo soli v jedle.