Šalát z čakanky, paradajok a špenátu

By Admin_Sk 5 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Šalát z čakanky, paradajok a špenátu

Šalát z čakanky, paradajok a špenátu

4 porcie

suroviny:

  • 800 g listov mladého špenátu
  • 4 biele (belgické) čakanky, zbavené jadra a nakrájané
  • 1 plechovka (asi 400 g) palmových srdiečok, opláchnutých, prekrojených po dĺžke a nakrájaných na plátky
  • 2 vajcia, uvarené natvrdo a nasekané
  • 80 g červenej cibule, nakrájanej nadrobno
  • 45 ml citrónovej šťavy
  • 30 ml orechového oleja
  • 1 g sušeného estragónu
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 230 kcal
Sacharidy spolu: 15 g
Cukry: 6 g
Tuky spolu: 12 g
Nasýtené tuky: 1.8 g
Omega3: 1.4 g
Vláknina: 9 g
Sodík: 111 mg

 

Postup:

  1. Vo veľkej mise metličkou prešľahajte citrónovú šťavu s olejom, estragónom, soľou a korením.
  2. Pridajte špenát, čakanku, palmové srdiečka, vajcia a cibuľu a zľahka premiešajte.
Výživová rada:

Ak používate suroviny z plechovky, pokojne ich pred použitím opláchnite vodou. Konzervované potraviny bývajú slanšie než čerstvé a ich opláchnutím znížite množstvo soli v jedle.

print
Categories:
  Recepty, Výživa