Ryžový puding

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Ryžový puding

Ryžový puding

4 porcie

Suroviny:

  • 185 g dlhozrnnej hnedej ryže
  • 700 ml mandľového mlieka
  • 55 g hnedého cukru
  • 2 ml vanilkovej esencie
  • 1 ml mandľovej esencie
  • štipka mletého muškátového orieška

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 259 kcal
Sacharidy spolu: 52 g
Cukry: 15 g
Tuky spolu: 3 g
Nasýtené tuky: 0.4 g
Omega3: 0 g
Vláknina: 1 g
Sodík: 3 mg

 

Postup:

  1. V stredne veľkom hrnci priveďte do varu mandľové mlieko s ryžou. Znížte teplotu, prikryte a nechajte slabo vrieť 30 minút, kým ryža nezmäkne.
  2. Pridajte cukor, vanilkovú a mandľovú esenciu, muškátový oriešok a dobre premiešajte.
  3. Podávajte teplé alebo studené.
Výživová rada:

Poznáte mandľové mlieko? Stojí za to využiť ho pri varení, pretože má nízky obsah tuku. Vyberte si nesladené mandľové mlieko bez pridaného cukru.

print
Categories:
  Recepty, Výživa