Šalát z čakanky plnenej tuniakom

4 porcie
Suroviny:
- 110 g mäkkého syra s bylinkami
- 100 g nízkokalorického mäkkého tvarohu
- 5 ml citrónovej alebo limetkovej šťavy
- 2 puky čakanky (môžete tiež použiť malé listy šalátu alebo sušienky)
- 1 plechovka (asi 90 g) tuniaka, bez nálevu a rozdrobeného na kúsky
- žerucha alebo prúžky papriky na ozdobu
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 117 kcal |
Sacharidy spolu: | 4 g |
Cukry: | 2.5 g |
Tuky spolu: | 7 g |
Nasýtené tuky: | 3 g |
Omega3: | 0 g |
Vláknina: | 0.8 g |
Sodík: | 132 mg |
Postup:
- Syr, tvaroh a citrónovú šťavu vložte do mixéra alebo kuchynského robota.
- Prikryte a nechajte dôkladne premiešať.
- Zo spodného okraja čakankových pukov odrežte 1 cm stopky a puky rozdeľte na lístky.
- Na každý lístok dajte 1 – 2 lyžičky tuniaka a pomocou lyžičky alebo cukrárskeho vrecka pridajte na lístky 2 lyžičky (asi 6 g) syrovo-tvarohovej peny.
- Ozdobte žeruchou.
Výživová rada:
Tuniak v plechovke obsahuje menej tuku než tuniak v omáčke alebo predvarený, takže jeho použitím obmedzíte množstvo pridaného tuku v jedle.