Šalát z čakanky plnenej tuniakom

By Admin_Sk 5 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Šalát z čakanky plnenej tuniakom

Šalát z čakanky plnenej tuniakom

4 porcie

Suroviny:

  • 110 g mäkkého syra s bylinkami
  • 100 g nízkokalorického mäkkého tvarohu
  • 5 ml citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 2 puky čakanky (môžete tiež použiť malé listy šalátu alebo sušienky)
  • 1 plechovka (asi 90 g) tuniaka, bez nálevu a rozdrobeného na kúsky
  • žerucha alebo prúžky papriky na ozdobu

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 117 kcal
Sacharidy spolu: 4 g
Cukry: 2.5 g
Tuky spolu: 7 g
Nasýtené tuky: 3 g
Omega3: 0 g
Vláknina: 0.8 g
Sodík: 132 mg

 

Postup:

  1. Syr, tvaroh a citrónovú šťavu vložte do mixéra alebo kuchynského robota.
  2. Prikryte a nechajte dôkladne premiešať.
  3. Zo spodného okraja čakankových pukov odrežte 1 cm stopky a puky rozdeľte na lístky.
  4. Na každý lístok dajte 1 – 2 lyžičky tuniaka a pomocou lyžičky alebo cukrárskeho vrecka pridajte na lístky 2 lyžičky (asi 6 g) syrovo-tvarohovej peny.
  5. Ozdobte žeruchou.
Výživová rada:

Tuniak v plechovke obsahuje menej tuku než tuniak v omáčke alebo predvarený, takže jeho použitím obmedzíte množstvo pridaného tuku v jedle.

print
Categories:
  Recepty, Výživa