Šalát z cíceru a kelu

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Šalát z cíceru a kelu

Šalát z cíceru a kelu

4 porcie

Suroviny:

  • 3 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 455-680 g kelových listov bez hlúbovitých častí, nasekaných nahrubo
  • 250 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru so zníženým obsahom sodíka
  • 2 g mletého koriandru
  • 1 plechovka (425 g) cíceru, opláchnutého
  • 1 g mletej rasce
  • 15 ml extra panenského olivového oleja

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 240 kcal
Sacharidy spolu: 27 g
Cukry: 4.5 g
Tuky spolu: 4.9 g
Nasýtené tuky: 0.6 g
Omega3: 0.7 g
Vláknina: 15.5 g
Sodík: 116 mg

Postup:

  1. Pripravte kel: odstráňte hlúbovité časti listov, listy nasekajte a opláchnite. Trocha vody, ktorá zostane na listoch, pomôže kel pripraviť na pare v prvých fázach varenia.
  2. V hlbšej hrubostennej panvici rozohrejte na strednej teplote olej.
  3. Pridajte cesnak a za stáleho miešania ho nechajte asi 30 sekúnd restovať, kým nezačne voňať.
  4.  Pridajte kel. Restujte asi 1 minútu za stáleho premiešavania pomocou dvoch varešiek, kým nie je jasne zelený. Pridajte vývar, koriander a rascu.
  5. Prikryte pokrievkou a za občasného miešania varte 8 – 10 minút, kým kel nezmäkne.
  6. Primiešajte cícer, zakryte a nechajte asi 1 – 2 minúty prehriať.
Výživová rada:

Cícer je veľmi hodnotná strukovina, pretože obsahuje zložité cukry a rastlinné bielkoviny. Navyše sa dá jesť teplý aj studený, podľa toho, ako vám viac chutí!

print
Categories:
  Recepty, Výživa