Šalát z pečenej kapusty

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Šalát z pečenej kapusty

Šalát z pečenej kapusty

4 porcie

Suroviny:

Kapusta

  • 680 g bielej kapusty, zbavenej vonkajších listov
  • 15 ml extra panenského olivového oleja
  • štipka soli
  • korenie
  • 35 g vlašských orechov
  • rozmarín

Zálievka

  • 10 g dijonskej horčice
  • 10 ml bieleho balzamikového octu alebo bieleho vínneho octu
  • 5 ml citrónovej šťavy
  • korenie
  • štipka soli
  • 9 g čerstvej pažítky, nasekanej
  • 15 ml extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica vody

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 180 kcal
Sacharidy spolu: 4 g
Cukry: 3 g
Tuky spolu: 14 g
Nasýtené tuky: 1.5 g
Omega3: 0.8 g
Vláknina: 5.5 g
Sodík: 69.5 mg

 

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 230 oC. Vymastite veľký plech.
  2. Kapusta: rozkrojte kapustu na štvrtiny a vykrojte hlúb tak, aby sa jednotlivé diely pokiaľ možno nerozpadli. Rezné plochy každého dielu potrite olivovým olejom a poprášte soľou a korením. Položte ich plochou stranou nadol na pripravený plech a pečte v rúre 12 minút. Opatrne obráťte a pečte ešte asi 8 minút, kým obidve strany nezhnednú.
  3. Zálievka: v malej miske zmiešajte horčicu, ocot, vodu, citrónovú šťavu, korenie a soľ. Pridajte pažítku a olej a miešajte, kým sa suroviny celkom nespoja.
  4. Kapustu preneste na servírovaciu misu a ešte teplú polejte zálievkou. Podávajte teplé alebo vychladnuté na izbovú teplotu
Výživová rada:

Aby bola zálievka ľahšia, použite pri príprave vodu alebo citrónovú šťavu, a to tak, že k 1 čajovej lyžičke oleja na osobu pridáte trochu vody. Šalátová zálievka bude zároveň chutná a ľahká.

print
Categories:
  Recepty, Výživa