Šalát z tuniaka na ražnej hrianke

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Šalát z tuniaka na ražnej hrianke

Šalát z tuniaka na ražnej hrianke

4 porcie

Suroviny:

  • 1 plechovka tuniaka
  • 1 stredne veľká červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 červená paprika, nakrájaná nadrobno
  • 1 malá šalátová uhorka, ošúpaná a nakrájaná na malé kúsky
  • šťava z 1 citróna
  • 100 g gréckeho jogurtu
  • štipka korenia
  • 1 avokádo
  • 1 strúčik cesnaku, prelisovaný
  • 160 g ražného chleba

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 238.8 kcal
Sacharidy spolu: 23.6 g
Cukry: 4.1 g
Tuky spolu: 7.8 g
Nasýtené tuky: 1.3 g
Omega3: 0.1 g
Vláknina: 6.5 g
Sodík: 145.3 mg

 

Postup:

  1. V stredne veľkej miske roztlačte avokádo, pridajte jogurt a vymiešajte dohladka.
  2. Postupne pridajte cesnak a korenie a dobre premiešajte, potom pridajte tuniaka, cibuľu, papriku a uhorku a zas dôkladne premiešajte.
  3. Nakoniec pokvapkajte zmes citrónovou šťavou.
  4. Nechajte v chladničke asi 2 hodiny odležať.
  5. Nakrájajte chlieb (2 plátky na porciu).
  6. Tuniakovú zmes podávajte na ražnej hrianke.
Výživová rada:

Namiesto bežného pšeničného chleba vyskúšajte niektorý typ ražného chleba. Má vysoký obsah vlákniny a obsahuje tiež viac minerálov.

print
Categories:
  Recepty, Výživa