Sendvič so slaninkou na mexický spôsob

4 porcie
Suroviny:
- 8 plátkov anglickej slaniny s vyšším podielom mäsa, prekrojených na polovicu
- 2 veľké avokáda, 1 roztlačené na kašu a 1 nakrájané na 8 plátkov
- 4 g čerstvej bazalky, nasekanej
- 15 ml nízkotučnej majonézy
- 1.5 g cesnaku, prelisovaného alebo nasekaného nadrobno
- 8 plátkov celozrnného chleba, opečených
- 1 stredne veľká paradajka, nakrájaná na 8 plátkov
- 4 listy rímskeho šalátu
- korenie
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 233 kcal |
Sacharidy spolu: | 22 g |
Cukry: | 3 g |
Tuky spolu : | 10 g |
Nasýtené tuky: | 1.6 g |
Omega3: | 0.3 g |
Vláknina: | 6 g |
Sodík: | 355 mg |
Postup:
- Slaninu opražte vo veľkej panvici na strednej teplote do chrumkava, asi 5 – 10 minút. Preložte ju na tanier na papierovú kuchynskú utierku.
- V stredne veľkej miske roztlačte 1 avokádo na kašu. Primiešajte bazalku, nízkotučnú majonézu, cesnak a korenie.
- Chlieb opečte. Avokádovú zmes rozdeľte rovnomerne na 4 plátky chleba.
- Na každý položte navrch 4 plátky slaniny, 2 plátky paradajky, 1 list šalátu, 2 plátky avokáda a prikryte zvyšnými plátkami chleba.
Výživová rada
Avokádo je ako ovocie zvláštne svojím obsahom tuku. Dobrá správa je, že dve tretiny tohto tuku tvoria nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú dobré pre zdravie srdca a ciev.