Sendvič so slaninkou na mexický spôsob

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Sendvič so slaninkou na mexický spôsob

Sendvič so slaninkou na mexický spôsob

4 porcie

Suroviny:

  • 8 plátkov anglickej slaniny s vyšším podielom mäsa, prekrojených na polovicu
  • 2 veľké avokáda, 1 roztlačené na kašu a 1 nakrájané na 8 plátkov
  • 4 g čerstvej bazalky, nasekanej
  • 15 ml nízkotučnej majonézy
  • 1.5 g cesnaku, prelisovaného alebo nasekaného nadrobno
  • 8 plátkov celozrnného chleba, opečených
  • 1 stredne veľká paradajka, nakrájaná na 8 plátkov
  • 4 listy rímskeho šalátu
  • korenie

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 233 kcal
Sacharidy spolu: 22 g
Cukry: 3 g
Tuky spolu : 10 g
Nasýtené tuky: 1.6 g
Omega3: 0.3 g
Vláknina: 6 g
Sodík: 355 mg

 

Postup:

  1. Slaninu opražte vo veľkej panvici na strednej teplote do chrumkava, asi 5 – 10 minút. Preložte ju na tanier na papierovú kuchynskú utierku.
  2. V stredne veľkej miske roztlačte 1 avokádo na kašu. Primiešajte bazalku, nízkotučnú majonézu, cesnak a korenie.
  3. Chlieb opečte. Avokádovú zmes rozdeľte rovnomerne na 4 plátky chleba.
  4. Na každý položte navrch 4 plátky slaniny, 2 plátky paradajky, 1 list šalátu, 2 plátky avokáda a prikryte zvyšnými plátkami chleba.
Výživová rada

Avokádo je ako ovocie zvláštne svojím obsahom tuku. Dobrá správa je, že dve tretiny tohto tuku tvoria nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú dobré pre zdravie srdca a ciev.

print
Categories:
  Recepty, Výživa