Šošovicový šalát s lososom

4 porcie
Suroviny:
- 80 ml citrónovej šťavy
- 1 zväzok čerstvého kôpru, nakrájaný
- 2 lyžice dijonskej horčice
- štipka soli
- čerstvé mleté korenie podľa chuti
- 30 ml extra panenského olivového oleja
- 1 stredná červená paprika, nakrájaná na kocky
- 100 g uhoriek zbavených semien, nakrájané na kocky
- 1 červená paprika, najemno nakrájaná
- 300 g hnedej alebo zelenej šošovice
- 2 konzervy lososa (150 g), rozdrobený na menšie kúsky
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 423 kcal |
Sacharidy spolu: | 43.8 g |
Cukry: | 4.8 g |
Tuky spolu: | 13.7 g |
Nasýtené tuky: | 1.4 g |
Omega3: | 1.3 g |
Vláknina: | 7.6 g |
Sodík: | 184.9 mg |
Postup:
- V malej miske prešľahajte citrónovú šťavu, kôpor, horčicu, soľ, korenie a postupne pridávajte olej.
- Na panvici opražte šošovicu, postupne zalejte vodou a nechajte variť. Znížte teplotu varenia a nechajte variť zelenú šošovicu asi 20 min. alebo hnedú šošovicu asi 30 min. Potom šošovicu odceďte a prepláchnite studenou vodou.
- Vo veľkej miske zmiešajte papriku, uhorku, cibuľu, šošovicu a losos.
- Nakoniec pridajte omáčku.
Výživová rada:
Toto kompletné jedlo je vyvážené: poskytuje proteíny, komplexné uhľohydráty, vlákninu a vzácne množstvo nenasýtených tukov súčasne.
Photo credit: jules:stonesoup via Visualhunt.com