Šošovicový šalát s lososom

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Šošovicový šalát s lososom

Šošovicový šalát s lososom

4 porcie

Suroviny:

  • 80 ml citrónovej šťavy
  • 1 zväzok čerstvého kôpru, nakrájaný
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • štipka soli
  • čerstvé mleté korenie podľa chuti
  • 30 ml extra panenského olivového oleja
  • 1 stredná červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 100 g uhoriek zbavených semien, nakrájané na kocky
  • 1 červená paprika, najemno nakrájaná
  • 300 g hnedej alebo zelenej šošovice
  • 2 konzervy lososa (150 g), rozdrobený na menšie kúsky

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 423 kcal
Sacharidy spolu: 43.8 g
Cukry: 4.8 g
Tuky spolu: 13.7 g
Nasýtené tuky: 1.4 g
Omega3: 1.3 g
Vláknina: 7.6 g
Sodík: 184.9 mg

 

Postup:

  1. V malej miske prešľahajte citrónovú šťavu, kôpor, horčicu, soľ, korenie a postupne pridávajte olej.
  2. Na panvici opražte šošovicu, postupne zalejte vodou a nechajte variť. Znížte teplotu varenia a nechajte variť zelenú šošovicu asi 20 min. alebo hnedú šošovicu asi 30 min.  Potom šošovicu odceďte a prepláchnite studenou vodou.
  3. Vo veľkej miske zmiešajte papriku, uhorku, cibuľu, šošovicu a losos.
  4. Nakoniec pridajte omáčku.
Výživová rada:

Toto kompletné jedlo je vyvážené: poskytuje proteíny, komplexné uhľohydráty, vlákninu a vzácne množstvo nenasýtených tukov súčasne.

Photo credit: jules:stonesoup via Visualhunt.com

 

print
Categories:
  Recepty, Výživa