Studená uhorková polievka

By Admin_Sk 7 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Studená uhorková polievka

Studená uhorková polievka

4 porcie

Suroviny:

  • 1 malý strúčik cesnaku, roztlačený
  • štipka soli
  • 3 uhorky (asi 600 g), ošúpané, zbavené semienok a nakrájané
  • 350 ml nízkotučného cmaru
  • asi 23 g čerstvých lístkov mäty plus vetvičky na ozdobu
  • 15 ml červeného vínneho octu
  • 2 kocky ľadu
  • čerstvo mleté korenie podľa chuti

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 60 kcal
Sacharidy spolu: 8 g
Cukry: 6.5 g
Tuky spolu: 0.5 g
Nasýtené tuky: 0.2 g
Omega3: 0 g
Vláknina: 1.5 g
Sodík: 43 mg

 

Postup:

  1. Strúčik cesnaku položte na lopárik a posypte soľou. Bočnou stranou noža ho rozotrite na jemnú pastu. Vložte do mixéra.
  2. Asi 70 g uhoriek si ponechajte na ozdobu, zvyšok vložte do mixéra spolu s cmarom, lístkami mäty, octom a ľadom. Rozmixujte na hladký krém.
  3. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  4. Naberte do misiek a ozdobte zvyšnými uhorkami a vetvičkami mäty.
Výživová rada:

O uhorke je známe, že môže spôsobiť zažívacie ťažkosti. Aby ste ťažkostiam predišli, odstráňte z uhorky semienka!

print
Categories:
  Recepty, Výživa