Treska na rozmaríne

2 porcie
Suroviny:
- 6 g sušeného rozmarínu
- 7 g mletého čierneho korenia
- 2 filety z tresky
- 15 ml olivového oleja
- 15 ml citrónovej šťavy
- 60 ml suchého bieleho vína
- 2 mesiačiky citróna
Výživová hodnota (v jednej porcii):
Energia: | 236.8 kcal |
Sacharidy spolu: | 3 g |
Cukry: | 0.9 g |
Tuky spolu: | 8.9 g |
Nasýtené tuky: | 1.1 g |
Omega3: | 0.4 g |
Vláknina: | 1 g |
Sodík: | 46.7 mg |
Postup:
- Rúru zohrejte na 175 oC.
- V malej miske zmiešajte víno, olej, citrónovú šťavu, korenie a rozmarín a prešľahajte vidličkou.
- Zmesou potrite tresku. Rybu položte na vymastený plech a pečte v rúre 7 minút. Vytiahnite plech z rúry, rybu otočte a vráťte na ďalších 7 minút do rúry.
- Hotovú rybu preneste na taniere a vyžmýkajte na ňu citrón. Podávajte horúce.
Výživová rada:
S vysokým obsahom bielkovín a len 1 % tuku má treska samé výhody! Pri príprave buďte opatrní: ide o veľmi jemnú rybu, ktorá sa môže vysušiť, ak ju budete piecť príliš dlho.