Treska na rozmaríne

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Treska na rozmaríne

Treska na rozmaríne

2 porcie

Suroviny:

  • 6 g sušeného rozmarínu
  • 7 g mletého čierneho korenia
  • 2 filety z tresky
  • 15 ml olivového oleja
  • 15 ml citrónovej šťavy
  • 60 ml suchého bieleho vína
  • 2 mesiačiky citróna

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 236.8 kcal
Sacharidy spolu: 3 g
Cukry: 0.9 g
Tuky spolu: 8.9 g
Nasýtené tuky: 1.1 g
Omega3: 0.4 g
Vláknina: 1 g
Sodík: 46.7 mg

 

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 175 oC.
  2. V malej miske zmiešajte víno, olej, citrónovú šťavu, korenie a rozmarín a prešľahajte vidličkou.
  3. Zmesou potrite tresku. Rybu položte na vymastený plech a pečte v rúre 7 minút. Vytiahnite plech z rúry, rybu otočte a vráťte na ďalších 7 minút do rúry.
  4. Hotovú rybu preneste na taniere a vyžmýkajte na ňu citrón. Podávajte horúce.
Výživová rada:

S vysokým obsahom bielkovín a len 1 % tuku má treska samé výhody! Pri príprave buďte opatrní: ide o veľmi jemnú rybu, ktorá sa môže vysušiť, ak ju budete piecť príliš dlho.

print
Categories:
  Recepty, Výživa