Zelenina na ihle

By Admin_Sk 3 years ago
Domov  >  Výživa  >  Recepty  >  Zelenina na ihle

Zelenina na ihle

4 porcie

Suroviny:

  • 200 g húb
  • 150 g cherry paradajok
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na kúsky
  • 1 zelená cuketa, nakrájaná na hrubé kolieska
  • 1 žltá cuketa, nakrájaná na hrubé kolieska

Marináda:

  • 30 ml olivového oleja
  • 2 lyžice vody
  • 3 strúčiky cesnaku
  • šťava z 1 citróna
  • 0.5 g sušeného oregana
  • 0.5 g sušenej bazalky
  • štipka morskej soli

Výživová hodnota (v jednej porcii):

Energia: 125 kcal
Sacharidy spolu: 8 g
Cukry spolu: 6 g
Tuky spolu: 8 g
Nasýtené tuky: 1 g
Omega3: 0.2 g
Vláknina: 5 g
Sodík: 36 mg

 

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 200 oC.
  2. V malej miske prešľahajte olivový olej, cesnak, citrónovú šťavu, oregano a bazalku, podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  3. Huby, paradajky, papriku, cibuľu a cuketu nastoknite na špízové ihly. Ihly so zeleninou poukladajte na plech.
  4. Zeleninu potrite marinádou a nechajte 10 – 15 minút odležať.
  5. Pečte v rúre domäkka, asi 10 minút.
Výživová rada:

Ak chcete nízkotučnú marinádu, môžete olivový olej nahradiť vodou. Zelenine dodajú chuť koreniny a bylinky, olej nie je nevyhnutný.

print
Categories:
  Recepty, Výživa